Математика на асфальті
-------------------------------
# Заняття
У математику можна грати не тільки вдома, але й на прогулянці!
Достатньо тільки крейди, асфальту і гарної погоди, щоб влаштувати пізнавальну гру на вулиці.

• Гра в класики
Добре знайома гра з дитинства, яка тренує спритність, координацію і допомагає закріпити порядковий рахунок. Завдання гравців - перестрибувати з "класу" в "клас" по порядку, штовхаючи перед собою ногою спеціальну биту. При цьому потрібно намагатися не зачіпати лінії і не затримуватися в одному "класі" надовго. Крім звичного, існує багато варіантів полів і правил, які можна міняти з урахуванням віку і кількості гравців.
• Числовий твістер
Завдання гравця - встати на круги так, щоб їх сума давала загадане число. Якщо грає кілька людей в команді, вони повинні не тільки зібрати одну суму на всіх, але і дотягнутися один до одного, стоячи на ігровому полі.
• Кідательное множення
Кидати камінці в ціль - весело і захоплююче, для цього можна намалювати справжню мішень з окулярами і складати бали за влучання. А можна ускладнити завдання: додати на різній відстані лінії "вогню" з коефіцієнтами за складність. При попаданні в мішень з обраної лінії отримані бали множаться на коефіцієнт. Чим далі мішень - тим складніше потрапляти, але тим більше очок отримує гравець за потрапляння.
А які ігри в математику на вулиці знаєте ви?

0 коментарі: